Het Naardens Kamerorkest bestaat in 2024 alweer 59 jaar en daar zijn we heel trots op. We zijn een kamerorkest met een stevige kern en duidelijke verankering in de regio ’t Gooi. Het orkest is enthousiast en ambitieus en speelt daarom elk jaar drie programma’s, die we zelf of in samenwerking met andere gezelschappen uitvoeren.

 

In de afgelopen jaren gaven we ook concerten in de buitenlucht op de binnenplaats van het Muiderslot, de vestingwallen van Naarden-Vesting en in de tuin van Kasteel Cammingha te Bunnik.
 We kiezen graag voor bijzondere projecten, zoals de voorstelling Russische Sprookjes met de balletdansers van de Russian School of the Arts in 2015 en 2018.

 

Ook worden we regelmatig gevraagd voor het begeleiden van koren of voor een 4 mei bijeenkomst, zoals in Bussum in 2015. Kijk voor meer informatie onder koorbegeleidingen.

 

Het NAKO probeert jaarlijks met een talentvolle solist te werken, waaronder meest recent James Oesi (contrabas). Solisten die met het Naardens Kamerorkest hebben gespeeld zijn:  Carla Leurs (viool), Carina Vinke (zang), Pieter van Loenen (viool), Danielle Daoukayeva (viool) en in 2015 met de finalist van het Franz Liszt Pianoconcours, Mengjie Han.

 

De cultuur binnen het orkest is te omschrijven als informeel en gezellig, maar wel gedreven. De orkestleden zijn erg betrokken bij de muzikale kwaliteit en de algemene gang van zaken. Het orkest heeft een hoog ambitieniveau op het gebied van te spelen werken. Het heeft een breed en afwisselend repertoire variërend van klassiek tot theatraal.

 

De repetitieavond is op dinsdagavond van 20.00-22.30 uur  in de Grote Zaal van de Muziekvereniging ‘Prinses Irene’, IJsselmeerstraat 5a te Huizen.

 

Op dit moment heeft het orkest geen vaste dirigent. Per programma werken we met een andere dirigent