Vanaf 2005 staat Jeppe Moulijn voor ons orkest en met hem haalde het NaKo een dirigent in huis waarmee we met veel plezier en succes het publiek enthousiast krijgen, premières van mooie muziekstukken uit Jeppe’s eigen hand uitvoeren en een aantal aantrekkelijk buitenlandse reizen maakten.

 

Jeppe over het NaKo: “In het NaKo heerst een zeer hechte onderlinge band. De binding en loyaliteit van de leden met het orkest en met elkaar is uitzonderlijk sterk.”

Jeppe over welke muziek hij het liefst met het NaKo speelt: “Muziek met een zeker muzikantesk gehalte, vaak met een ritmische drive. Daarin lijkt het orkest vaak op zijn best”.

 

Jeppe’s hoogtepunten tijdens zijn directie-periode bij het NaKo: “In de eerste plaats de reizen naar Spanje, Frankrijk en vooral Budapest. Voor het orkest van onschatbare waarde, is het niet muzikaal dan toch zeker sociaal. Verder natuurlijk mijn ‘Four Sea Poems’ en de bewerking van de ‘2e Suite voor 2 piano’s’ van Rachmaninov, die het NaKo in première bracht. En de Psyché van Franck: geweldig hoe we dat voor elkaar hebben gekregen….”

Jeppe studeerde orkestdirectie bij Ed Spanjaard en Jac van Steen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na zijn studie heeft hij 2 jaar gestudeerd bij Daniele Gatti in Florence.
Jeppe dirigeerde in Nederland onder meer Holland Symfonia, het Limburgs Symfonie Orkest en het Radio Symfonie Orkest en in Duitsland het Hagen Philharmonisches Orchester en de Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz. Hij was muzikaal leider van het Nationale Ballet en in 2015 maakte hij zijn debuut met het Evergreen Symphony Orchestra in Taiwan met Stravinsky’s Le Sacre du Printemps.

Momenteel is Jeppe vast verbonden aan het Naardens Kamerorkest, het Toonkunst Orkest Leiden en het Oost- Nederlands Symfonieorkest.
Zie voor meer informatie de website van Jeppe Moulijn.