Voor meer informatie en boekingen kunt u contact opnemen door een mail te sturen naar info@nako.nl 
Hieronder vind u een aantal voorbeelden van projecten en begeleidingen waaraan het Naardens Kamerorkest zijn medewerking heeft verleend.


Russian School of Art - ROTTERDAM

Geen koor, maar een samenwerking met de Russian School of the Arts en School4Stars uit Rotterdam: getalenteerde leerlingen van de dans, ballet, acteer- en muziekafdeling gaven in december 2017 een spetterende voorstelling samen met acteur en verteller Peter Lusse en het NaKo. De sprookjes Peter en de Wolf van Prokofiev en Moeder de Gans van Ravel werden op humoristische wijze uitgebeeld en het liefdeslied Papageno en Papagena van Mozart, gezongen door Peter Lusse en Aliya Akhmadeeva, verbond de sprookjes naadloos aan elkaar.
Het concert is nogmaals met veel succes uitgevoerd op 6 juli 2018 in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam.


Schola Cantorum - DIJON

In samenwerking met Schola Cantorum te Dijon en het koor Le Coq à l’âne gaven we mei 2017 in Dijon en Amsterdam concerten met op het programma:

L. Cherubini – Requiem in c kl
J. Verhulst – Symfonie voor orkest in e, opus 46
Fauré: Cantique de Jean Racine op. 11 (voor koor en klavier)

Toelichting:
Het programma laat zich snel raden: een Frans en Nederlands muziekstuk. Maar was Cherubini dan een Fransman? Nee, maar hij heeft wel twintig jaar lang als directeur van het conservatorium in Parijs vele componisten beïnvloed en was in zijn eigen tijd veel meer bekend dan nu.
En wie kunnen we als Nederlands componist beter kiezen dan Verhulst? Hij was immers in de 19e eeuw een van de meest invloedrijke figuren in de Nederlandse muziek.


Rotary - BUNNIK

In juli 2016 hebben we ten behoeve van de Rotary in Bunnik een buitenconcert gegeven bij kasteel Cammingha met als hoogtepunt ‘Scaramouche’ van Milhaud, voor saxofoon en orkest met saxofonist Remco Jak.

 

 


Blaricums Gemengd Koor - BLARICUM

In 2014 hebben we het 30-jarig jubileumconcert van het Blaricums Gemengd Koor onder leiding van Lex Barten begeleid in Schubert’s Mirjam’s Siegesgesang en Mozart’s Te Deum en Krönungsmesse.

 


Groot Concertkoor Amsterdam - AMSTERDAM

In 2013 hebben we het Zang Edam Oratoriumkoor begeleid in de Grote Kerk Edam in een bijzonder Mozartprogramma met o.a. de Missa Solemnis in C, Ave Verum corpus, Exsultate Jubilate en de Vesperae solennes de confessore onder leiding van dirigent Henk Trommel.
Tevens heeft het NaKo in datzelfde jaar met het Groot Concertkoor Amsterdam het Gloria van Poulenc en Psyché van Fauré uitgevoerd.


In 2012 is i.s.m. het Franse ensemble uit Le Havre ‘Vocal Renaissance’ het Requiem van Fauré uitgevoerd (in Nederland en in Frankrijk) en in 2008 heeft het NaKo in Madrid en Amsterdam i.s.m. het Madrileense koor ‘Coro Francis Poulenc’ o.a. werken van Brahms (Nãnie) en Mendelssohn (Psalm 42) uitgevoerd.

In 2004 hebben we het Rheinfelder Kammerchor mogen begeleiden tijdens het Requiem van Mozart zowel in Lübeck als in Amsterdam.