Orkestweekend 2017

Twee dagen intensief repeteren en elkaar weer even op een andere manier ontmoeten. Dat is kort gezegd het resultaat van het jaarlijks orkestweekend op locatie. Dit keer in het cultuurhuis Akoesticum in Ede.

We beschikten over een ruime repetitiezaal met alle faciliteiten zoals lessenaars en goed licht en vanzelfsprekend ons natje en droogje.

We waren er niet alleen. Ook het Almeers Jeugdorkest repeteerde daar en we waren erg onder de indruk van wat we van hen hoorden als we stiekem even in hun repetitieruimte gingen luisteren! Hopelijk schuiven ze later naar ons orkest door!

Het weer zat mee en in de namiddag konden we zonder kletsnat te worden onze traditionele wandeling maken. Lekker even uitwaaien en bijkletsen in de bossen rond de voormalige Frisokazerne, aan de rand van de Veluwe. Na de avondrepetitie werd de bar geopend: de gezelligheid kende geen tijd …….

Zondag de traditionele ochtendgymnastiek onder leiding van André. In het begin met zijn vijven, maar al snel schoven vele orkestleden aan om de stramme spieren weer wat losser te maken.

Die middag werd het spannend: voor de eerste keer speelden we alles door met de geselecteerde leerlingen van de Russian School of the Arts uit Rotterdam.

Sommigen al half in kostuum, anderen nog in balletkleding. Maar het uiterlijk maakte niet uit: ze dansten volleerd en gracieus op de muziek van Peter en de Wolf en Moeder de Gans (op de gevaarlijk gladde vloer).

En verteller Peter Lusse bracht de sprookjes op humorvolle wijze tot leven.

 

 

We hebben nog wat repetities om alles perfect onder elkaar te zetten en dan……is het zover! Wij kunnen bijna niet wachten….u ook niet? Reserveer dan vast uw kaartjes voor de concerten zijn uitverkocht!