Nieuwe voorzitter

Het huidige NaKo-bestuur gaat stoppen. Bij deze veel dank voor al jullie inzet! Gelukkig hebben we een nieuwe voorzitter gevonden, die het Naardens Kamerorkest gaat vertegenwoordigen: Nicole de Wit! Nicole is momenteel aanvoerder van de 2e violen en zij zal samen met Richard van Hoorn als penningmeester en Loes Helsloot die de PR en Programmering op zich neemt, een nieuw bestuur gaan vormen. Zij zullen naast de gebruikelijke bestuurstaken ook gaan werken aan de toekomstvisie van het orkest. Ik vroeg Nicole om iets meer over zichzelf te vertellen.

Wie is Nicole?
Ik ben 45 jaar, getrouwd en moeder van 2 jongens van 8 jaar. Sinds 2007 woon ik in Almere en vanaf dat de jongens 2 jaar zijn ben ik lid van het NaKo. Vanaf het begin voel ik me thuis en ga ik elke dinsdagavond met plezier naar de repetities.

Studie en werk
In het verleden heb ik aan het conservatorium in Den Haag gestudeerd en daarna heb ik in Leiden Pedagogische Wetenschappen afgerond. Ik werk mee in de onderneming van mijn echtgenoot en heb aan de Hogeschool TIO marketingcommunicatie gedoceerd. Momenteel werk ik aan het opzetten van een online platform rondom ouderschap, opvoeding en educatie.

Viool
Sinds mijn jeugd speel ik viool en ik ben ongelooflijk dankbaar dat ik ooit dat instrument heb leren spelen. Een muziekinstrument bespelen opent een wereld die zo kleurrijk en schitterend is dat je dat niet meer wilt missen!

Repertoire
De stukken die we spelen zijn meeslepend en betoverend mooi. Ook hebben we een hele goede en professionele dirigent die ons elke keer weer meeneemt op een muzikale reis en onze kennis van de muziek vergroot.

Motto
‘Regeren is vooruitzien’ is voor mij een belangrijke drijfveer bij het muziek maken. Je kunt nog zo mooi spelen in je eentje, maar als je niet weet wat de rest van het orkest doet en wat jouw volgende regel zal zijn, dan kom je nooit tot muziek maken. Dan blijven het slechts noten die je speelt. En de kracht van een orkest zit hem juist in het aanvoelen, op tijd inzetten, inspelen op elkaar. ‘It always seems impossible until it’s done’ zei Nelson Mandela. Dat denk ik ook wel eens als we met een nieuw programma beginnen, maar elke keer krijgen we het weer voor elkaar!