Dit concert staat in het teken van de Contrabas met solist James Oesi. Met het Naardens Kamerorkest speelt hij werk van Nino Rota, daarnaast stukken voor bas solo (ongeprogrammeerd). Het concert is op zaterdagavond 19 maart 2022 in De Duif, Prinsengracht 756 in Amsterdam om 20:00 uur.

Programma:
Francis Poulenc – Sinfonietta
Jeppe Moulijn – Three Viral Dances
Nino Rota – Divertimento Concertante voor orkest en contrabas – solist James Oesi

“Als je een man hebt als James Oesi, dan weet je dat ie er staat, dat het klinkt en dat de contrabas een solisteninstrument is.” Hans Haffmans, presentator NPO Radio 4.

“Ik zag een jonge muzikant met een ongewone intelligentie en inzicht, duidelijk voorbestemd om, met de juiste ondersteuning, aan de muziekwereld niet alleen als uitvoerend artiest maar ook als creatieve kracht een bijdrage te leveren.” Geoffrey Simon, veelgeprezen dirigent en muziekproducer, oprichter van Cala Records.

Contrabassist James Oesi (London, 1988) is sinds zijn komst in 2009 naar Nederland een bekend gezicht in de klassieke en moderne muziekwereld. We zijn dan ook in onze nopjes dat hij met ons orkest gaat soleren!

Divertimento Concertante voor contrabas – Nino Rota
Nino Rota (1911-1979) was een Italiaanse componist, voornamelijk bekend van de filmmuziek voor de The Godfather-trilogie en de films van Federico Fellini.

Nino Rota stond met één been in de romantiek en met het andere beroerde hij elke stijl die hem maar beviel. Hierdoor schakelde hij probleemloos tussen filmmuziek (o.a. muziek voor La Strada, La Dolce Vita en The Godfather), lichte en klassieke muziek.
Hij werd geboren in een muzikale familie en was een wonderkind: vanaf zijn elfde componeerde hij al en later werd hij een begenadigd contrabassist.
De laatste dertig jaar van zijn leven was hij tevens directeur van het conservatorium van Bari.

Het Divertimento Concertante voor contrabas schreef Rota voor de legendarische bassist en collega Franco Petracchi. Het Divertimento bestaat uit vier delen: Allegro, Marcia, Aria en Finale. Het stuk behoort tot een van de belangrijkste 20e-eeuwse solo-composities in het repertoire van elke contrabassist.