Na het trotseren van de kou tijdens ons (succesvolle) concert met Schola Cantorum en Le Coq à l’āne in de Kathedraal van Dijon hebben we drie weken later bij zomerse temperaturen de Fransen ontvangen voor ons concert in De Duif in Amsterdam. De tegenstelling had niet groter kunnen zijn. Maar dan heb ik het alleen over de temperatuur. Want ook hier in Nederland heeft zowel het orkest als het koor een geweldige prestatie neergezet.

20170525_195215_001Het Franse koor werd op Hemelvaartsdag grandioos ontvangen met vele hapjes en drankjes (met dank aan het organisatieteam hiervan: Annelien en Charlotte). 20170525_193319_001

DSC00428

Na een vrolijk samenzijn vertrokken de koorleden met hun gastgezin naar huis of naar het hotel.

Vrijdag begonnen de koorleden met een rondleiding door de binnenstad van Amsterdam met als afsluiting een rondvaart door de grachten. Terug in het Gooi werden ze op informatieve wijze door Naarden-Vesting geleid door onze 2e violiste Monique van Elsen. De avond werd gevuld met de repetitie van het Requiem van Cherubini.

Zaterdag kon het koor verder genieten van de Nederlandse cultuur: een bustocht naar Broek in Waterland en omgeving en vervolgens een uitgebreide wandeling door Edam (waar het koor in de Grote Kerk spontaan de Cantique de Jean Racine van Fauré vertolkte).

Aan het eind van de – zeer warme – dag werden de koorleden op een heerlijke koude Spaanse gazpacho getrakteerd met sandwiches (alweer voortreffelijk klaargemaakt door het culinaire team Annelien en Charlotte).
IMG_5630IMG_9218
En toen was het zover: in de prachtige akoestiek van de Duif in Amsterdam klonk het Requiem van Cherubini en de Symfonie van Verhulst wonderschoon!

IMG_0567Ook het koorwerk van Fauré na de pauze ontroerde het publiek!

 

 

Drie dagen samen muziek maken op zo’n plezierige wijze zal ons ieder nog lang heugen! Met veel dank aan Frans en Emilie voor hun fantastische organisatie van deze tournee!

Deel dit bericht!